OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Változások 2017-től: nagy utazás, új hírlevél

osztalekportfolio.com - 2016. december 11., vasárnap 11:50

Az év utolsó hírlevélét egy rendhagyó bevezetővel kezdem, mivel rengeteg minden történt az utóbbi hónapokban és több olyan terv is körvonalazódik bennem, ami hatással lehet az OsztalékPortfólió oldal jövőjére. Ha a személyes szál annyira nem érdekel téged, akkor nyugodtan ugord át a következő bekezdést. (Ha pedig az ebben a szakaszban megszokott befektetéses analógiák kínzó hiánya gyötör majd az ünnepek alatt, akkor a két és fél éves archívumban találsz bőven gyógyszert.)

Az eddigieknél jóval többet és másképp tervezek utazni 2017-ben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy várhatóan több hónapig nem jövök vissza Európa közelébe sem. Ettől függetlenül szeretném megtartani a hírlevél havi rendszerességét, a tőletek kapott kérdésekre viszont szinte biztos lassabban fogok tudni válaszolni az eddigieknél. Írtam már korábbi utazások során is hírlevelet, de azért amire most vállalkozok, az teljesen más kaland, szóval inkább szólok előre, hogy ne lepődjetek meg, ha esetleg a szokásostól eltérően alakulnak a dolgok.

Az utazás mellett egyébként is azt tervezem, hogy újítok, fejlesztek. A mai önmagamat összehasonlíthatatlanul jobb befektetőnek tartom annál, aki 2014 közepén elindította az oldalt. Szenvedélyem a befektetés, rengeteget foglalkozok vele, a fejlődés nem magától jött. Folyamatosan olvasok és mára igen elismert és eredményes (többnyire amerikai és svájci) vagyonkezelőkkel levelezek, tanulok tőlük, és olykor – saját bevallásuk szerint – véleményemmel én is segítek nekik más szemszögből nézni a megközelítésüket. Mindeközben egyre jobban zavar az, hogy a piacon lévő adatszolgáltatások és prémium hírlevelek túlnyomó többsége rossz, számszaki és szakmai hibákkal teli. Elvileg ezek lennének hivatottak arra, hogy az esetenként igen magas előfizetési díjaikért cserébe segítsék, támogassák a képzetlenebb befektetők döntéshozását, csak éppen jelenlegi formájukban inkább veszélyesek, mint hasznosak.

Az egyik legismertebb amerikai osztalékbefektetési prémium hírlevélben például rendszeresen találok olyan hibát, ami számomra elfogadhatatlan. Jó kapcsolatom van a szerkesztőjével és bevallása alapján számszerűen is tudom, mekkora üzletet épített fel a szolgáltatásával, emellett látom, hogy a jelenlegi kényelmes helyzete miatt nem is akar változtatni, fejlődni, vagy akár csak a meglévő hibákat kijavítani. Több hasonló esettel szembesültem, mire végül az egyik helyről megkaptam a sokkolóan őszinte választ: „Rajtad kívül ezeket senki nem veszi észre. Ha tudsz jobbat, akkor csinálj, nekem erre így is előfizetnek”.

Tudok jobbat. Ma már igen. Évek alatt megtaláltam azokat a szolgáltatókat, akik készek a javaslataimat és észrevételeimet komolyan venni, és ezek mentén fejleszteni, így reményeim szerint 2017-ben elindíthatok egy olyan prémium hírlevelet, amihez bátran adom a nevem nemzetközi szinten. Rengeteg pénzt, időt és energiát tettem ebbe, mivel az alkalmazott rendszer jóval túlmutat az osztalékbefektetés egyszerűsített modelljén.

Ahogy most látom, havi rendszerességgel mutatom majd be a releváns befektetési célpontokat többlépcsős előszűrést követő többtényezős súlyozott kvantitatív rangsorolás, végül pedig a kvant rendszeren túlmutató kvalitatív szűkítési eljárás eredményeként. Szeretnék mindig egy egyszerűen használható Top10-es listát adni, illetve a teljes (szubjektív, kvalitatív módosításaim által nem befolyásolt) rangsort is közzétenni. Ha eljön az ideje, a folyamat minden elemét, az alkalmazott tényezőket és a logikát is transzparenssé fogom tenni. Nem a titkolózástól leszek ugyanis „utánozhatatlan”, hanem magánbefektetői szinten egyszerűen nem éri majd meg utánozni, olyan sokba kerülne magadnak megcsinálni. És akkor a mögöttes tudás megszerzésének idő és pénzigényéről ne is beszéljünk…

Ezt a szolgáltatást egyáltalán nem a magyar piacra szánom, bár a legutóbbi konferencia-előadásom után annyian fordultak hozzám ilyesmi kéréssel, hogy biztosan itthon is hírt adok róla, ha egyszer elkészül. Az már most látszik, hogy éves szinten több ezer dollárt tesz ki az adatok és alkalmazott feldolgozó, megjelenítő eszközök költsége, a saját munkámmal pedig nem is számoltam. Ez a hírlevél mindenképp előfizetéses rendszerű lesz, viszont igyekszem olyan áron kihozni, amit már kis portfólióméret mellett is megengedhetőnek látok. Mindez nem ígéret, sokkal inkább terv, aminek megvalósulása még rajtam kívülálló szereplőktől is függ, mégis szólni akartam róla, és szívesen veszem a visszajelzésed, hogy érdekes-e ez számodra, vagy inkább ne is bajlódjak majd a magyar verzióval. (Egy pár szavas válasz email nagyszerű lesz iránymutatásul.)

Úgy gondolom, hogy ha létrejön ez a prémium hírlevél, akkor végre minden rétegnek tudok segíteni, aki akar valamit tenni a pénzügyi jövőjéért. Ha a lehető legegyszerűbb megoldást keresed, mert nem nagyon érdekel a befektetés, az Automatizált vagyonépítés tréningből minden infót megkapsz, amire életed során szükséged lesz. Aki már hajlandó heti néhány órát beletenni a befektetései kezelésébe, és kiszámíthatóan növekvő passzív bevételt szeretne, annak szól az Osztalékból szabadon könyv és videós képzés. Végül, de nem utolsósorban, aki szeretné az osztalékosnál „mélyebb” tudást is igénybe venni anélkül, hogy éveket áldozna a megtanulására, egy könnyen használható segítséget kap majd a prémium hírlevéllel. Ismerhettek már: utóbbi sem arról szól majd, hogy feltétel nélkül hinni kell a havi „toplistámban”, sokkal inkább arról, hogy miután megérted a rendszer működését, logikáját és megbizonyosodsz a mögöttes tényezők eredményességéről, akkor már nem feltétlen ragaszkodsz ahhoz, hogy minden lépést magadnak végezz el drágán és hosszadalmasan.

A fenti felsorolásból láthatod, hogy két csoporthoz nem tudok és nem is nagyon szeretnék szólni. Az egyiket azok alkotják, akik Warren Buffett utódai akarnak lenni (legtöbbször persze anélkül, hogy beletennék az ehhez szükséges napi 5-6 óra olvasást), ők ugyanis kizárólag maguknak tudják kitaposni a saját, teljesen egyedi útjukat. A másik „külső körbe” azok tartoznak, akiknek nincs induló megtakarításuk, emellett továbbra sem tesznek félre és valamiféle gyors, gazdagító varázsmegoldásban reménykednek, miközben tanulni nem akarnak, nem hajlandók tenni a sikerért és természetesen minden segítséget ingyen várnak el. Velük sincs bajom, egyszerűen csak annyira távol áll egymástól a gondolkodásmódunk, hogy nem találom velük a közös hangot.

"Income seldom exceeds personal development." (Jim Rohn)

Kalandokkal, fejlődéssel és eredményekkel teli 2017-es évet tervezek, és Nektek is hasonlót kívánok!

Az OsztalékPortfólió hírlevele teljes terjedelmében ITT érhető el. A teljes anyag tartalmazza a havi vásárlásaimat, a portfólió cégeivel kapcsolatos legfontosabb híreket és az aktuálisan általam érdekesnek tartott célpontok listáját.

Megnézted már az online osztalékbefektetési képzés ingyenes videóit? Itt találod őket: http://osztalekportfolio.com/online_osztalekbefektetesi_kepzes


comments powered by Disqus