OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Adatszolgáltatás

Önálló részvényelemzésben gondolkodsz?

Aligha mondok újat azzal, hogy érdemes a legjobb minőségű adatokra alapoznod a befektetési döntéseidet. A kérdés sokkal inkább az, magánbefektetőként hogyan kaphatsz megfizethető áron hozzáférést a legnagyobb intézmények számára kínált prémium adatszolgáltatásokhoz.

Évekig nem volt erre megfelelő válaszom, ami főleg azt követően nem hagyott nyugodni, hogy a nemzetközi FALCON Method hírlevél szolgáltatásom által, a legnevesebb amerikai intézményi adatszolgáltatók ügyfeleként betekintést nyertem (helyesebben inkább vásároltam) abba, milyen kaliberű adatok támogatják az igazán profi befektetők döntéshozását. A FALCON szolgáltatás hátterében éves szinten 10.000 dollár feletti összeget fizetek részvénypiaci adatokért, az általam legkiemelkedőbbnek tartott szolgáltatóval viszont sikerült megállapodnom valamiben, ami magánbefektetőként neked is abszolút a hasznodra válhat.

 

2020 októberétől engedélyt kaptam (az amerikai cégemen keresztül), hogy az Institutional Shareholder Services Inc. tulajdonában lévő, EVA (Economic Value Added) márkanév által védett adatokat magyarországi magánbefektetők számára elérhetővé tegyem. A megállapodás eredményeként egy több ezer dolláros éves díjú adatszolgáltatás kiválogatott mutatóit (az esszenciáját) érheted el az intézményi díjszabás töredékéért. (Az ISS a nevéből adódóan nem szolgál ki magánbefektetőket.)

Mi a baj az ingyenesen elérhető számviteli adatokkal?

Tapasztalataim szerint az EVA-alapú elemzés egy teljesen más dimenziót képvisel a számviteli kimutatásokra alapozott döntéshozáshoz képest. Az alábbi képre kattintva megnézheted a 77 perces videómat, amiben elmagyarázom, miben tér el az EVA a hagyományos számviteli eredménytől, valamint azt is megmutatom, hogy milyen EVA-alapú mutatószámokat használok a saját elemzéseim során, és konkrétan mire figyelek ezeknél a mutatóknál. (A videó szerződéses okokból az amerikai honlapomon található, de mivel magyarul van, ez túl nagy komplikációt nem okoz számodra.)

Az adatszolgáltatással kapcsolatban minden egyéb információt a linkelt videó alatt találsz, az amerikai weboldalon.

 
Itt éred el a videót és az adatszolgáltatást: https://thefalconmethod.com/eva-checkout