OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Mindent a részvénybefektetésről

Elolvastad az Osztalékból szabadon című könyvet, és kedvet kaptál hozzá, hogy komolyabban beletanulj a részvényelemzésbe?

Esetleg már el is kezdted a „továbbtanulást” a könyv végén található olvasmánylistát követve?

 

Nem lepne meg, ha azt éreznéd, hogy minden egyes elolvasott, feldolgozott könyvvel csak nagyobb lesz a káosz a fejedben. A tanulás első éveiben nem igazán látszik, hogyan fog egyszer majd egységes képpé összeállni a könyvek százaiban tárgyalt sokféle befektetési megközelítés és elemzési eszköz.

Én is átéltem ezt. Évek alatt több száz befektetési szakkönyvet olvastam el és jegyzeteltem ki, miközben hétről hétre tanácstalanul ücsörögtem az egyre méretesebb jegyzethalom felett. Rengeteg időbe telt, míg végre rátaláltam a kapcsolódási pontokra, és logikus rendszerbe sikerült rendeznem a gyakorlati tapasztalataimmal kiegészített elméleti infókat. (Pont úgy, ahogy annak idején az osztalékos tudásanyaggal is tettem.)

Szerintem ma már nem az információk megszerzése az igazán nehéz, sokkal inkább az jelent értéket, ha a tengernyi infót rendszerezetten, előszűrten, gyakorlati használatra alkalmas módon kaphatod meg. Ezt adom ebben az anyagban.

 

 

Akkor szól Neked ez a képzés, ha

 • Képessé akarsz válni önálló elemzésre, befektetési döntéshozásra.
 • Elfogadod, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. (A képzés anyagának feldolgozásához nagyságrendileg egy évre lesz szükséged. Nem ismerek ennél rövidebb utat, ami valóban célhoz is tud juttatni.)
 • Hajlandó és képes vagy angol nyelven, befektetési témában olvasni. (A sebesség mindegy, a kurzus tartalmát a neked megfelelő tempóban dolgozhatod fel. A videók során „kötelező olvasmányként” említett könyvek elolvasása nélkül ugyanakkor nem javaslom, hogy belevágj a képzésbe.)

 

Magadtól is elolvashatod a könyveket, de

Egyetlen pillanatig se vitatom, hogy teljesen magadtól is elolvashatsz és megtanulhatsz mindent a részvénybefektetésről. Jobb megoldás, profi iránymutatás híján én is ezt tettem. (Talán ezért is tartott sok évig a folyamat, de az tény, hogy külső segítség nélkül is elértem a kitűzött célt.) Amit én az „önálló küldetéshez” képest extra értékként hozzá tudok adni számodra, az a tudásanyag struktúrába rendezése és a gyakorlati tapasztalataim megosztása. Sokkal könnyebb úgy megértened és feldolgoznod az infókat, ha egy logikus rendszer mentén, vezetve haladsz a tanulásban, nem csak véletlenszerű sorrendben akadnak a kezedbe különféle könyvek. (Egy kirakót is könnyebb és gyorsabb úgy kirakni, hogy az egymáshoz kapcsolódó elemek mentén haladsz, nem pedig rendszertelenül próbálod a helyükre „dobálni” a darabokat.)

A kurzus egyik értéke tehát, hogy időt spórol neked, ami egy ilyen volumenű tanulási projektnél években mérhető.

A videókban különböző részvénybefektetési megközelítéseket, irányokat, eszközöket mutatok meg. Mindegyikről olyan mélységben beszélek, amennyire az adott területbe beleástam magam, illetve amennyi gyakorlati tapasztalatot szereztem a témában. Világszerte sokan tanítanak „tankönyvszagúan”, olyan képzési anyagot ugyanakkor még nem láttam, amiben a gyakorlati alkalmazás során felmerülő problémákról, akadályokról is őszintén szó esik. (A Warren Buffett-et is „kiképző” Columbia Business School világhírű értékalapú befektetési kurzusát is elvégeztem 2018-ban, és kifejezetten élveztem, hogy az oktatókat hétről hétre zavarba hozhatom olyan gyakorlatias felvetésekkel, amikről a „Mindent a részvénybefektetésről” kurzus keretein belül nyíltan beszélünk.) Ez az anyag nem elméleti közgazdászokat hivatott képezni, hanem gyakorló befektetőket. Ég és föld a különbség!


Nézzük a tartalmat!

Ha egy gyors áttekintést szeretnél, ezt kapod a képzés keretein belül:

 • 29 videót, összesen 43,5 órányi felvételt
 • Egy átfogó olvasmánylistát (A „kötelező” részek feldolgozásával végezhetsz egy éven belül, a tematikához illeszkedő „ajánlott” könyvek azonban garantáltan további éveken át segítik a fejlődésed.)
 • Kapcsolódó Excel táblázatokat (pl.: cash flow alapú értékeléshez és a tulajdonosi értékteremtés megítéléséhez), cikkeket, tanulmányokat.

Nem szokásom zsákbamacskát árulni, ezért a teljes tartalmi struktúrát megosztom: itt találod. Mindenképp nézd át, mielőtt döntést hozol!

Nagyításhoz klikkelj a képre!

A videók 2019-ben készültek, tartalmuk ugyanakkor időtálló, mivel nem aktuális „tuti tippeket” találsz bennük, hanem működő megközelítéseket sajátíthatsz el. A felvételek során egyfajta webinárium formátumot követtünk, melynek keretében öt résztvevővel beszélgettem, őket tanítottam. Vitathatatlan előnye ennek a megoldásnak, hogy folyamatosan kaptam visszajelzéseket, kérdéseket, ezáltal pedig sokkal szerteágazóbb és mélyebb lett az anyag, mint azt előzetesen terveztem. (És jóval tovább is tartott a létrehozása…)

Nézz bele a képzés anyagába! Az első két alkalom videóját és kapcsolódó anyagait publikusan elérhetővé tettem, így teljesen kockázatmentesen kaphatsz egy ízelítőt, belekezdhetsz a tanulásba, és eldöntheted, hogy neked való-e ez a képzés.
Itt találod az első két webinárium anyagait.


Mennyibe kerül?

A Columbia Business School nyolc hetes Value Investing Online képzését 2018-ban 3500 dollárért végeztem el. (3750 dollárról alkudtam le, többet sajnos nem engedtek az árából.) Ez egymillió forint feletti tandíjat jelentett, egy olyan anyagért cserébe, amit simán fel lehetett dolgozni nyolc hét alatt, és amivel egyáltalán nem voltam maradéktalanul elégedett. Jól csengő név a Columbia Business School, én azonban nem a diplomájukért fizettem, hanem a tudásomat szerettem volna elmélyíteni, így végül kicsit csalódottan vettem tudomásul, hogy ők sem tudtak sok újat tanítani, a gyakorlati kérdéseimre pedig kifejezetten nem tudtak válaszolni. (Többnyire inkább elismerték, hogy ők is azokba az akadályokba ütköznek a megvalósítás során, amiket én felvetek, ezért a képzés keretében oktatott több módszert nem is használják a gyakorlatban. Részletesen beszélek erről a videókban.)

Rengeteg különbség van a Columbia kurzusa és az általam létrehozott tudásanyag között. Az egyik, hogy a „Mindent a részvénybefektetésről” képzést garantáltan nem fogod „letudni” nyolc hét alatt. Ez a tréning jóval sokoldalúbb, mint az általam ismert „versenytársai”, viszont tőlem nem kapsz diplomát, amivel beülhetsz egy kényelmes alkalmazotti pozícióba. Te tudod, hogy mi a fontos számodra…

Minden oktatóanyagomat és könyvemet úgy áraztam eddig, hogy aki megvásárolta és fel is dolgozta őket, annak semmi kétsége ne maradhasson afelől, hogy a kifizetett összegnél jóval nagyobb értéket kapott tőlem. (Az OsztalékPortfólió oldal 2014-es indulása óta százas nagyságrendben kaptam ilyen visszajelzéseket.) Ezúttal szerintem túlságosan is biztosra mentem, amikor a „Mindent a részvénybefektetésről” című, nagyságrendileg egy évet kitöltő képzés árát bruttó 637000 forintban (501575 Ft + áfa összegben) határoztam meg. Mégis továbbmentem még egy lépéssel…

Ha már korábban megvásároltad az Osztalékból szabadon című online képzésemet, akkor annak az árát beszámítom a rendelésedbe. (Ebben az esetben írj nekem egy emailt, amiben kéred a beszámításos kedvezményt, és véletlenül se az alábbi űrlapon add le a megrendelésed!)

Bátran felvállalom, hogy szerintem a fenti ár duplájánál is bőven többet ér a képzés anyaga.

Megveszem

Ne mondd, hogy nem figyelmeztettelek előre!

Véletlenül se egy teljes hétvégét kitöltő mozit veszel a rendkívüli izgalmakat sejtető „Mindent a részvénybefektetésről” címmel! Nem arról szól a dolog, hogy elfogyasztod egy hétvége alatt az anyagot, és máris Warren Buffett szintjére emelkedsz. (Az ilyen ígéreteket meghagyom másoknak.) Nagyságrendileg egy éves vezetett tanulást vállalsz, ha úgy döntesz, hogy belevágsz a képzésbe.

A kurzusnak nem része az, hogy minden videó megnézését követően rám zúdítod emailben a rengeteg kérdésedet, én pedig sorra megválaszolom őket. Az anyag feldolgozása önállóságot igényel részedről. Minden felmerülő kérdésedre választ ad a Google és az Investopedia, ahogy azt a Columbiás oktatók mondták nekünk az egymillió forint feletti tandíjért cserébe. Korrektül jelzem előre: nincs kapacitásom a kérdéseidről levelezni, és beárazva sincs az efféle támogatás. Önálló befektetővé csak az válik, aki gondolkodik és utánamegy az őt érdeklő kérdéseknek. Irányt szívesen mutatok, non-stop tudakozó szerepet ugyanakkor nem vállalok. (Gondolj bele! Aki valóban rendelkezik olyan szintű befektetési szaktudással és tapasztalattal, amiből simán megél, annak a pénzügyi szabadság elérése után olyan értékessé válik az ideje, hogy nem fog némi plusz pénzért ügyfélszolgálati teendőket ellátni. Akitől mégis tudsz ilyen szolgáltatást vásárolni, attól pedig inkább ne akarj befektetést tanulni, mert ő a beszedett díjakból él, nem pedig a „tudásából”, amit átad.) Röviden: az önállóság alapkövetelmény. Ha ez nincs meg benned, akkor sajnos nem tudok segíteni.

Ne várj egy olyan lépésről lépésre átadott, könnyen alkalmazható standard folyamatot, amilyet az osztalékos tudásanyagban eléd tártam! (Az az anyag nagyon komoly egyszerűsítéseket tartalmaz, épp azért, hogy előképzettség nélkül bárki által eredményesen használható legyen. A „Mindent a részvénybefektetésről” kurzusban viszont tényleg mindent át akartam adni, amit tudok, ennek megfelelően ez a képzés egy teljesen más szintet képvisel, ahol már nincs helye az alapszinten elfogadott egyszerűsítéseknek.) Nem létezik olyan, hogy „így kell részvényt elemezni, ezek a fix lépései”. Megmutatom neked a különböző irányzatokat és eszközöket, ezek elméleti és gyakorlati oldalát, azt viszont te fogod érezni, hogy melyik áll hozzád közel. Például lehet, hogy telitalálat lesz számodra a Graham-féle kvantitatív mérlegalapú befektetés, amit én a videókban elmondott okokból nem gyakorlok. (Elég infót kapsz majd róla ahhoz, hogy elindulj ebbe az irányba, és a mélyebb megtanulásához is adok forrásokat.) Előfordulhat, hogy egy-két értékelési megoldás tetszik meg annyira, hogy használni fogod innentől, és újabb viszonyítási pontokat kapsz a befektetési döntéseidhez. Már pusztán ezért sokszorosan megérné az egy év tanulás.

Őszintén azt gondolom, hogy ha „csak” helyet keresel a havi megtakarításaidnak, és számodra tökéletesen megfelelő az „Osztalékból szabadon” című könyvben leírt megközelítés, akkor nem te vagy ennek a képzésnek a célcsoportja. Abban ugyanakkor biztos vagyok, hogy

ha komolyan gondolod, hogy a részvénybefektetés a te utad, amit szeretnél a lehető legjobban megtanulni, akkor ezzel a képzéssel ár-érték arányban nagyon jó döntést hozol.

Ez a tudásanyag kinyithatja számodra a részvénybefektetés világát: a kapott eszköztár és megközelítések megértésével már nem csak osztalékfizető cégek részvényeit és nem is csak az USA piacán forgó részvényeket leszel képes elemezni, értékelni. Mielőtt azonban eldöntöd, hogy tényleg akarod-e ezt, érdemes meghallgatnod, mit mondtak az utolsó webinárium alkalmával a résztvevők.

Néhány gondolat azoktól, akik végigcsinálták

2019 januárja és novembere között vettük fel a 29 webinárium alkalmat. A résztvevőknél jobban senki nem tudja elmondani, mire vállalkozol, és mit kapsz, ha belevágsz a tanulásba. A srácok semmilyen módon nem érdekeltek a tréninganyag értékesítésében, őszinte véleményt kértem tőlük, és egyáltalán nem került cenzúrázásra a mondanivalójuk, ahogy hallani is fogod

Az alábbi hangfelvételeken nagyjából ezekre a kérdésekre igyekeztek válaszolni a résztvevők:

 • Mit követelt meg tőled ez a tréning?
 • Mit kaptál tőle? Mennyiben érzed másnak a mostani helyzetedet a kiinduló állapothoz képest?
 • Milyen típusú embernek ajánlod, hogy érdemes lehet feldolgoznia ezt az anyagot? És ki az, akinek egyáltalán nem javasolnád?
 • Többet, kevesebbet, esetleg mást kaptál, mint amire számítottál?

Szána Zsombor

Sólyomi Bálint (A nevéből nem nehéz kitalálni, hogy a testvérem.)

Greifenstein Bence

Hegedüs Csaba

Gombis Máté

Végül az én összefoglalóm

 

Nézd át a képzés tartalmi struktúráját, nézz bele az első videókba, végül pedig döntsd el, hogy szeretnél-e a részvénybefektetéssel olyan mélységben foglalkozni, hogy érdemes rászánnod a tanulásra a szükséges időt és pénzt!

 

 • Kérlek, ha korábban megvásároltad az Osztalékból szabadon című online képzésemet, akkor írj egy emailt az osztalekportfolio@osztalekportfolio.com címre, mert a korábbi tandíjad beszámítása nem automatizált! (Tehát ne használd az alábbi űrlapot!)
 • Amennyiben még nem vetted meg az Osztalékból szabadon című képzést, akkor a döntésedet segítendő felajánlom, hogy a „Mindent a részvénybefektetésről” anyag megvásárlása esetén ajándékba adom az osztalékos tréninget is. Ebben az esetben az alábbi űrlapon add le a rendelésed, és ezt követően írj nekem, hogy állítsam be a hozzáférésed az osztalékos kurzus videóihoz is!

Megrendeléshez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot, amennyiben korábban nem vásároltad meg az osztalékos videótréninget!

A képzés ára bruttó 637000 Ft.

Ha már regisztráltál nálunk, lépj be itt!
Ha még nem, töltsd ki az alábbi űrlapot!

Elfogadom az ÁSZF-et, a Jogi nyilatkozatot
 
Mi fog történni, miután megnyomod a "Regisztrálok" gombot?
Átirányítunk a Barion teljesen biztonságos fizetési oldalára, ahol megadhatod a kártyaadataidat, vagy ha van Barion fiókod, fizethetsz azon keresztül.
Amint megnyomtad a Fizetek gombot, azonnal hozzáférést kapsz a megvásárolt anyagokhoz, és minden információt elküldök emailben.
Feliratkozom a havi hírlevélre
Az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez a tájékoztatóban, elsősorban a 8.2. pontban foglaltak szerint.
Mennyi az eredménye az összeadásnak?
3 + 8