OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Turisztikai körkép befektetői szemmel

osztalekportfolio.com - 2024. február 5., hétfő 9:17

Az Intelligens Befektetők Klubjának szerves részét képezi a számunkra érdekes iparágak és mögöttes megatrendek bemutatása. Eddig többek között a luxus divatiparral, félvezetőkkel, digitális fizetési megoldásokkal, valamint vasúttársaságokkal foglalkoztunk (amelyek mind megtalálhatóak az IBK archívumában), és messze vagyunk attól, hogy kifogyjunk az ötletekből…

A turisztikai szektorra fókuszáló sorozatunk első részében szó esik az iparág mögött álló hosszútávú hajtóerőkről, és az is kiderül, hogy milyen fenntartásaink vannak a légitársaságok, repülőgépgyártók és hajózási vállalatok kapcsán, elsősorban a tulajdonosi értékteremtés terén.

Az alábbi videó középpontjában viszont egyértelműen az Airbnb és a Booking versenyelőnye, növekedési kilátásai és kockázatai állnak. A két legnagyobb OTA (Online Travel Agency) üzleti modellje arra is lehetőséget ad, hogy bemutassuk a platformalapú vállalatok legnagyobb előnyét, a skálázhatóságot, illetve a hálózati hatásban rejlő rendkívüli versenyelőnyforrást, ami többek között a Meta és a Mastercard árazási erejének is az alapját adja.

 Ha hasznosnak találod az anyagot, érdemes szétnézned az Intelligens Befektetők Klubja oldalon, ahol mára csaknem 150 hasonló videó gyűlt össze.