OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Értékteremtés sorozatfelvásárlással

osztalekportfolio.com - 2024. február 7., szerda 9:03

Az Intelligens Befektetők Klubjának megalkotásakor az egyik legfontosabb motivációnk az volt, hogy Magyarországon is teret biztosítsunk az egyedi részvények elemzéséhez szükséges keretrendszer átadásának, kompromisszumok nélküli minőségben. Ennek elengedhetetlen része a konkrét üzleti modellek, vállalati működések megismerése.

Egy ilyen epizódban rendszerint egy vagy két, valamilyen módon kapcsolódó vállalat tulajdonságait tekintjük át. A bevétel szerkezetétől kezdve a versenyelőny forrásain át a tőkeallokációs politikáig és a növekedési hajtóerőkig minden fontos aspektusra kitérünk, de természetesen a kockázatok mellett sem megyünk el.

Az alábbi videóban a legendás Mark Leonard vállalata kerül terítékre, akit a kanadai Warren Buffett-ként is szokás emlegetni. A Constellation Software-rel kapcsolatos legfontosabb tanulság, hogy miként változtatta meg a cég bizonyítottan értékteremtő modellje a sorozatfelvásárlókkal kapcsolatos negatív előítéleteinket.

 Ha hasznosnak találod az anyagot, érdemes szétnézned az Intelligens Befektetők Klubja oldalon, ahol mára csaknem 150 hasonló videó gyűlt össze.