OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Időzíteni tudni kell, de szeretem a kihívásokat (hírlevél)

osztalekportfolio.com - 2014. május 31., szombat 13:19

Az álmoskönyv szerint nem jelent jót, ha tőzsdei csúcsdöntések idején vadásznak nagyszerű vételekre a befektetők. Ilyen szempontból nem is találhattam volna jobb alkalmat a hírlevél elindításához. Saját részvényportfólióm elemeit végigfutva pár perc volt rájönni, hogy többségüket a mai árfolyamokon már nem venném meg, ezért a most induló osztalékfókuszú befektetőknek igencsak másfelé érdemes nézelődniük.


Nem volt könnyű megfelelő minőségű és stabilitású részvényből eleget találni a jelenlegi értékeltségek mellett ahhoz, hogy egy épkézláb portfóliót lehessen építeni belőlük. Talán ki is léptem a klasszikus keretek közül, már rögtön az első hírlevélben, mert a piac ezt kívánta. Őszintén szólva, ha ma indulnék, talán csak néhány kiemelkedő vételi lehetőséggel élnék, és tőkém javával kivárnék. A későbbiekben konkrétan sorra veszem ezeket, emellett a saját részvényeim és az összeállított modellportfólió vállalatai szempontjából legfontosabb híreket is összegyűjtöm.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a hírlevélnek nem célja komplett bevásárló listát adni senki kezébe. Legjobb lenne, ha olvasás után mindenki elgondolkodna, hogy a leírtak alapján mit gondol a piac árszintjéről, a felvázolt lehetőségek közül melyikek állhatnak közel saját befektetői habitusához és célkitűzéseihez, majd ezt követően érdemes lenne minden olyan információt begyűjteni, ami alapján egy önálló, felelős döntést lehet hozni. Ehhez kívánok támpontot adni hónapról hónapra. Nem többet és nem kevesebbet.

Az OsztalékPortfólió hírlevele teljes terjedelmében ITT érhető el. A teljes anyag tartalmazza a havi vásárlásaimat, a portfólió cégeivel kapcsolatos legfontosabb híreket és az aktuálisan általam érdekesnek tartott célpontok listáját.


comments powered by Disqus