OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Cseréljünk helyet: most én kérdezek! (hírlevél)

osztalekportfolio.com - 2015. december 6., vasárnap 12:30

Szép számmal szoktam kérdéseket kapni Tőletek, és mivel az elmúlt hetekben nagyon dinamikusan bővül az OsztalékPortfólió oldal követőtábora, úgy gondolom, hogy ez a jövőben is változatlanul így lesz. Az év vége viszont nálam általában az értékelésről, tervezésről, célkitűzésről szól, ezért szeretnék most felvetni néhány olyan kérdést, amikkel őszintén hiszem, hogy többet tudok adni Nektek, mintha kreálok egy újabb szemléletes osztalékbefektetéses analógiát, ami megvilágít néhány összefüggést. (Bár ezeket nagyon szeretem, hagyok belőlük jövőre is.)


Ha képes vagy őszintén magadba nézve olvasni a következő néhány sort és megadni a válaszaidat, szerintem egészen más platformról indíthatod a 2016-os évet. Bevallom, hogy én néhány éve (sőt talán hónapja) még teljesen más válaszokat adtam volna egyes pontokon, mint ma.

A folyamatos építkezésben hiszel, és mindig megveszed a kínálkozó „elég jó” lehetőségeket a hosszú távú eredményességre fókuszálva vagy szívesebben ülsz cash pozícióban és az extrém jó lehetőségekre vársz? Óriási különbség van a két megközelítés között! (Az én álláspontomat a könyvből és a tréningből is ismerhetitek, sőt emlékeim szerint a korábbi hírlevekből is.) Ha az extrém jóra vársz és addig nem vettél a kiszemelt részvényből, akkor igazán eldurvult helyzetben mersz majd vásárolni? Ha nem volt pozíciód egészen addig, amíg a piac már a legsötétebb jövőképet árazza, akkor mitől fogod annyira ismerni a céget, hogy legyen bátorságod meghúzni a ravaszt? Ugye nem gondolod, hogy minden céget követni fogsz hírek szintjén, ami valaha potenciális célpontként megfordult a fejedben? Erre még a Buffett-féle napi 5-6 óra olvasás is kevés lenne.

És ha már az időnél tartunk: mennyi időt szeretnél és tudsz a befektetési portfóliód építésének szentelni anélkül, hogy ez életed más területeire rányomná a bélyegét? Az általam átadott osztalékbefektetési megközelítés óriási előnye, hogy skálázható! Heti 1-2 órától az ultra durva, full-time megközelítésig minden fokozatban alkalmazható a keretrendszer, nyilván eltérő portfólió menedzsment szabályokkal, ahogy ezt a releváns helyeken ki is emelem. Sosem szoktam a hírlevélben magánéleti dolgokról írni, mert az az érzésem, hogy a többséget úgyis legfőképp az érdekli „mit kellene venni”, annyit azonban hadd emeljek ki, hogy a Te életedben is bekövetkezhetnek olyan változások, amik irányváltásra, elgondolkodásra késztetnek, ennek megfelelően én épp most „fedezem fel” a skálázhatóság előnyét. Te tudnál váltani? Amellett, hogy rugalmas vagy, nem árt, ha a befektetési rendszered is az. Az osztalékbefektetés alkalmas erre, a Buffett-féle kvalitatív mélyelemzés nem! (Most úgy látom, hogy a korábbinál kevesebb időt fogok a cégek mélyebb tanulmányozásával tölteni, ez viszont a jövőben portfólió átalakítási, súlypont áthelyezési döntéseket eredményezhet.) A pénz szabadságot ad, ezt a szabadságot ugyanakkor meg is kell tudni élni! Ennek megfelelően kellene az időráfordításod tervezni.

Le tudod tenni a külső forrásoktól, tippektől való függést? Az új hírlevél feliratkozók kedvéért hangsúlyozom, hogy én nem egy részvényajánló szolgáltatást „üzemeltetek”! Nem hiszek az ilyenekben és nem azért, mert nem tudnék jó célpontokat ajánlani, hanem azért, mert Ti nem tudnátok ezekről szinte semmit, ennek megfelelően nehezen tartanátok őket „jóban-rosszban”, folyamatos lenne a függőségérzés miatti aggodalom és még sorolhatnám. Beszélek erről a tréningben, írok róla a könyvben, mert átéltem, kipróbáltam ezt több nagyon drága prémium forrással. Mire jutottam? Arra, hogy ami nem Te vagy, azt nem fogod tudni hosszú távon képviselni, működtetni! Ezért tanítok úgy, hogy 100%-osan megérts mindent és az anyag végére felmerüljön benned a kérdés, hogy ha ez a rendszer ennyire logikus és egyértelmű, akkor miért nem jutott eddig eszedbe? Ilyen visszajelzéseket kapok, aminek azért örülök, mert igazán kiemelkedő eredményt valóban csak hasonló meggyőződésre alapozva lehet elérni. Ha ennek kialakulásához többeknél hozzájárulhattam, akkor már bőven megérte idén dolgoznom az anyagokkal. (A legtöbb fizetős forrás pedig innentől felesleges pénzkiadás. Ha túltolnám a marketinget, számolhatnék helyetted, mennyit spórolhatsz ezáltal pl. a könyv vagy a tréning megvételével, de ezt enélkül is beláthatod.)

El tudod különíteni a rövid távú eredményt attól, hogy a döntési folyamatod helyes volt-e? Egy-egy pókerleosztás kimenetele lutri, a helyes stratégia hosszú távú alkalmazása viszont bizonyítottan eredményes. Ugyanez a helyzet a befektetéseknél is. Ha időd engedi, érdemes megnézni ezt a videót, mert ennél a gondolatnál is jóval többet kiszedhetsz belőle, ráadásul üzenetei egytől egyig passzolnak az általam képviselt osztalékbefektetési stratégiához is.

Az év utolsó hírlevelében engedjetek meg egy rendhagyó bekezdést: a 2015-ös év legnagyobb sikereként azt élem meg, hogy többen vagytok, akik a személyes tréningemen részt vettetek, majd ezt követően úgy döntöttetek, hogy a később létrejött online videós formátumot is beszerzitek (nem árt az ismétlés alapon, gondolom), végül többen mindemellett számos könyvet is rendeltetek, az elsők között. Amikor olyanok teszik le a voksukat az egyes anyagok mellett, akik már tudják, mire számíthatnak, az mutatja nekem, hogy jó az irány és valóban értéket tudok átadni, aminél kevés jobb érzés lehet. Ha a (most megjelent) könyv és a tréning számait együttesen nézem, akkor eddig nagyságrendileg 150-200 emberhez sikerült eljuttatni ezt a tudást. 2016-ra, életemben először nem pénzügyi célt tűztem ki legfontosabbként: legalább 1000 emberhez akarok eljutni és segíteni nekik, mert itt van az ideje, hogy kézbe vegyék a jövőjüket és ne a csodára várjanak. Ha tudtok, ötleteitekkel, észrevételeitekkel segítsetek ebben!

Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag 2016-os évet kívánok! Remélem ehhez én is hozzá tudok tenni valamit.

Az OsztalékPortfólió hírlevele teljes terjedelmében ITT érhető el. A teljes anyag tartalmazza a havi vásárlásaimat, a portfólió cégeivel kapcsolatos legfontosabb híreket és az aktuálisan általam érdekesnek tartott célpontok listáját.

Megnézted már az online osztalékbefektetési képzés ingyenes videóit? Itt találod őket: http://osztalekportfolio.com/online_osztalekbefektetesi_kepzes


comments powered by Disqus