OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

ELÉG

osztalekportfolio.com - 2018. november 11., vasárnap 21:44

Őszintén meglepett, hogy az előző havi hírlevél kapcsán a legtöbb visszajelzés „a millió dolláros FALCON-biznisz” című részhez érkezett, ami lényegében azzal a kérdéssel foglalkozott, hogy meg tudod-e határozni a saját életed különböző területein azokat a szinteket, amiknek az elérésével már elégedett lennél. Véleményem szerint ez legalább annyira fontos a sikeres osztalékbefektetővé válás szempontjából, mint a tudatos részvénykiválasztás! Igazság szerint a részvényválasztás a kirakó egyik legegyszerűbb része, amit alapfokon már az Osztalékból szabadon könyvből is meg lehet tanulni, ezért most a legutóbb csak említés szintjén felvetett témát bontom ki.


Van egy történetem, amit talán nem kellett volna megírnom

osztalekportfolio.com - 2018. október 11., csütörtök 20:41

A szokásosnál is szerteágazóbbra sikerült a mostani hírlevél, azon egyszerű oknál fogva, hogy az eredetileg fő témának tervezett mondanivaló mellé több olyan történés, észrevétel, illetve felvetődő gondolat is érkezett az elmúlt hetekben, amit semmiképp nem akartam kihagyni.


Az egyetlen helyzet, amire nem vagyok felkészülve

osztalekportfolio.com - 2018. szeptember 10., hétfő 20:37

Vennél bizonyítottan eredeti van Gogh, Picasso, vagy éppen Matisse festményt 100 dollárért? Tudva, hogy például Picasso képei közül több is 100 millió dollár feletti áron cserélt gazdát a 21. században, egyértelműen kihagyhatatlan ajánlatnak tűnik a 100 dolláros „árcédula”! Ezzel együtt el tudod képzelni, hogy volt olyan időszak a történelemben, amikor nyitott volt ez a lehetőség, te viszont valószínűleg mégis lebeszélted volna magad a vásárlásról? A napokban olvastam egy érdekes történetet, amiben megint csak minden benne van, amiről az értékalapú befektetés szól.


Mikortól tudsz megélni osztalékból? Egy kalkulátor és több népszerű kérdés

osztalekportfolio.com - 2018. augusztus 15., szerda 16:44

Mindenek előtt köszönöm a rengeteg jókívánságot, amit az albán kalanddal kapcsolatban kaptam Tőletek. Igazán jól esett. Sok olyan kérés is érkezett, hogy osszam majd meg a kinti tapasztalatokat, esetleg egy külön blogon. Kedvem van hozzá, és ha az ehhez szükséges időt is melléteszem, akkor hírt adok majd róla, hol lesz követhető. A mostani hírlevél viszont talán a szokásosnál is több témát ölel fel, mert egyiket se szerettem volna későbbre halasztani. Egy rövid tartalmi áttekintés elöljáróban:


Elköltözök. Miért éppen Albánia?

osztalekportfolio.com - 2018. július 10., kedd 15:08

Gyerekkorom óta foglalkoztatott a gondolat, milyen lehet sokat utazni, más országokat és földrészeket is felfedezni, és esetleg tartósan máshol élni. Különösen a tengerpartok vonzottak. Az álmodozástól hosszú út és rengeteg tényező vezetett el oda, hogy néhány hónapja végül megszületett a döntés: elköltözünk Albánia déli részére, egy Saranda nevű tengerparti városba. Több szempontból is rendhagyó ez az írás, de azért helyenként kapcsolódik az osztalékbefektetés témájához.


A kérdéslista, ami tízmilliós bukóktól mentett volna meg

osztalekportfolio.com - 2018. június 12., kedd 10:48

Két fontos információt szeretnék megosztani, mielőtt rátérek a júniusi hírlevél fő témájára. Május 12-én, 68 évesen meghalt David Fish, aki az „osztalékbajnokos” adatbázist létrehozta és ingyenesen karbantartotta hónapról hónapra. Ha annak idején az ő munkája nem könnyíti meg az indulásomat, akkor talán ma nem vagyok osztalékbefektető. Személyesen nem találkoztam vele, mindössze néhány levelet váltottunk, ám ezeken keresztül nagyon korrekt embernek ismertem meg. Minden osztalékbefektető hálával tartozik neki, az pedig, hogy mennyire fog hiányozni a munkája, már a hozzám özönlő levelek mennyiségéből is látszik. Hadd osszam meg elsőként az ezzel kapcsolatos gondolataimat!


Lesz újabb rendezvény? Hallgasd meg az üzenetem 10 percben!

osztalekportfolio.com - 2018. június 10., vasárnap 16:52

Rengetegen kérdezitek ezt, ezért rendhagyó módon most egy hangfelvétel formájában válaszolok. Ötletek, tanulságok és egy kérés… 10 percben.

Járulj hozzá a kérdéseddel, kérdéseiddel ahhoz, hogy legyen újabb beszélgetős rendezvény! Ne foglalkozz azzal, hogy „túl kezdő” vagy éppen „túl haladó” a kérdésed, ennek kezelését bízd rám! Irány a slido.com oldal, ahol az 1982-es event code megadása után tudsz kérdezni.

Az az egy biztos, hogy ha másokra vársz, akkor nem lesz összejövetel. Az irányítás most nálad van, az én munkám akkor kezdődik, amikor már elég kérdés összegyűlt :)

A kérdésfeltevés lépései:

1. Menj a slido.com oldalra!
2. Az event code mezőbe írd be, hogy 1982
3. Kattints a „Join” feliratú gombra!
4. Írd be a kérdésedet, névvel vagy anonim módon!
5. Nyomj rá a Send gombra!

Kérdezz bátran többet is :)


Egy láda LEGO és a legveszedelmesebb csapda

osztalekportfolio.com - 2018. május 14., hétfő 15:57

Az előző hírlevél megjelenése óta eltelt néhány hét igen tartalmas volt részvényvásárlások, történések és felismerések szempontjából is, így bőven szolgáltatott témát a hírlevélhez. Bízom benne, hogy valamelyik rész nálad is betalál és elgondolkodtat egy kicsit.


Utóirat

osztalekportfolio.com - 2018. április 6., péntek 8:59

Rengeteg érdekes visszajelzést kaptam a márciusi hírlevéllel kapcsolatban, mivel más volt, mint a korábban megszokottak. Úgy látom, hogy helyenként pontosításra, kiegészítésre szorul, amit egy hónapja leírtam, ezért a mostani bevezető egy részét ennek szentelem. Emellett megkísérlem megválaszolni az egyik legösszetettebb kérdést, amit fel lehet tenni, és persze fel is tesztek.


Egy el nem mondott történet

osztalekportfolio.com - 2018. március 6., kedd 21:38

Sosem csináltam belőle titkot, hogy miért és hogyan váltam osztalékbefektetővé, mégsem osztottam meg ennek a történetnek számos elemét, eddig. Mostanában azt tapasztalom, hogy valami rejtélyes okból egyre többen találnak rá a lassan négy éve hobbi-blogként indított OsztalékPortfólió oldalra, és a hozzám özönlő kérdések alapján úgy gondolom, sokak számára adhat némi pluszt ez a történet.