OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

Jöhet az összeomlás, miután ezt a négy kérdést átgondoltad!

osztalekportfolio.com - 2018. február 7., szerda 19:09

Az elmúlt napok részvénypiaci csapkodása és a pánikkeltő vezércikkek „kissé” átformálták, hogy miről szeretnék most írni. Igyekszem néhány olyan üzenetet belefoglalni ebbe a hírlevélbe, melyek átgondolása sokat segíthet azoknak, akik „a pályán akarnak maradni”, és nem adják fel máris az eredetileg hosszú távra tervezett részvénybefektetést.


Ennyit hozott a FALCON Portfólió 7 hónap alatt

osztalekportfolio.com - 2018. január 26., péntek 12:56

Nem szokásom naponta, hetente, vagy akár havi rendszerességgel nézegetni az osztalékportfólióm teljesítményének alakulását, és különösen nem szoktam ezt mindenféle indexekkel összehasonlítani. Mivel azonban az általam használt egyik elemzési platform (Old School Value) nemrégiben bevezette a profi portfólió követés funkcióját, megkísértett az erő sötét oldala, és rászántam két percet, hogy bepötyögjem a prémium hírleveles FALCON Portfólió adatait. Erősen meglepett, amit láttam!


Cenzúra nélkül

osztalekportfolio.com - 2018. január 13., szombat 15:33

A legutóbbi hírlevél után már nem az lepett meg, hogy kapok Tőletek kérdéseket, sokkal inkább az, hogy első látásra a mostaniak is legalább annyira jók, mint az egy hónappal ezelőttiek. A hírlevél véglegesítésekor, az utolsó simítások elvégzésekor az alábbi válaszaimat visszaolvasva kifejezetten örültem, hogy nem az OsztalékPortfólió honlap és az ehhez kapcsolódó vállalkozás adja a megélhetésem alapját, mert így felvállalhattam egy olyan fokú szókimondó őszinteséget, ami profitorientált vállalkozói szemlélet mellett talán nem lett volna tanácsos.


Eléggé megleptetek! Válaszolok

osztalekportfolio.com - 2017. december 11., hétfő 15:22

Amikor egy hónapja arra buzdítottalak Titeket, hogy egy publikus online felületen kérdezzetek, őszintén nem gondoltam, hogy egy hírlevél megtöltéséhez elegendő olyan minőségű kérdést kapok, amikre kifejezetten érdemes ilyen formában válaszolnom. Érdemes, mert nem egyetlen illető speciális problémáját segítek vele megoldani, hanem sokatok számára értéket adhatok. A kérdéseket Ti rangsoroltátok, jöjjenek hát a leginkább népszerűek, a válaszokkal együtt.


Négy kérdés, ami biztosan felmerül benned

osztalekportfolio.com - 2017. november 8., szerda 21:27

Többen kérdezték az elmúlt hetekben, hogy miről írok majd a magyar hírlevélben, ha a „részvény ötleteket” egy ideje a nemzetközi változatban osztom meg. Szeretném továbbra is megtartani a hazai verziót, mégpedig azért, hogy az osztalékbefektetés útján járók vagy éppen elindulók számára hasznos infókat, véleményeket osszak meg, illetve néhány felmerülő kérdést megválaszoljak. Ennek szerintem abszolút van értelme, aki pedig ennél többet (vagy mást) szeretne, megtalálja a thefalconmethod.com oldalon. Az előzőeknek megfelelően ezúttal néhány olyan kérdésre válaszolok, amit sokszor és sokan feltettetek, és menthetetlenül mindenkiben felmerülnek, aki elindul ezen az úton.


Így néz ki a prémium hírleveles FALCON Portfólió

osztalekportfolio.com - 2017. október 25., szerda 10:31

Mostanában egyértelműen azt a kérdést kapom Tőletek legtöbbször (változatos formákban), hogy mégis mitől vagyok annyira biztos benne, hogy a közelmúltban elindított nemzetközi hírlevélben szereplő „ajánlott részvényportfólió” tényleg kiemelkedően fog teljesíteni? Rövid, tényszerű és lényegre törő választ szeretnék erre adni.


Mi folyik a tőzsdén? Lehet még ennek jó vége?

osztalekportfolio.com - 2017. október 5., csütörtök 21:02

Eltelt a 2017-es év háromnegyede, és gyakorlatilag semmi extra nem történt az amerikai részvénypiacon, csak amit megszokhattunk a 2009 márciusi mélypont óta: szabad szemmel látható megtorpanás nélkül robog az index újabb csúcsokra. Ahogy most kinéz, az S&P 500 az idei évet is kétszámjegyű százalékos emelkedéssel zárhatja, és sokaknak mostanra az lehet az érzése, hogy az efféle hozam szinte már alanyi jogon jár a „tőzsdézőknek”. Hol itt a gond?


Megérkezett a prémium hírlevél, ezt érdemes tudni róla

osztalekportfolio.com - 2017. szeptember 18., hétfő 12:34

Nagyságrendileg kilenc hónapja említettem a magyar OsztalékPortfóliós hírlevélben, hogy a fejlődés, továbblépés irányát egy nemzetközi szintű prémium hírlevél szolgáltatásban látom. Fogalmam sem volt akkor, hogy ennek elindítása annyi időt vesz igénybe, mint egy gyerek születése. Utólag kifejezetten örülök a folyamat során jelentkező rengeteg érdekes akadálynak, mert mostanra sokkal jobb minőségű, kiforrottabb terméket tudok elétek tárni, mint tehettem volna, mondjuk 3-4 hónapja. És a fejlődés természetesen nem áll meg.


Ezért nem leszünk a 30-as nyugdíjasok országa

osztalekportfolio.com - 2017. szeptember 14., csütörtök 13:12

Régóta fontolgatom, hogy megosztom a gondolataimat a mostanság igencsak felkapott „korai nyugdíjazással” (early retirement) kapcsolatban. Végül addig halogattam ezt, míg egyik barátom, Takács Szabolcs kiállt a nyilvánosság elé, és 30-as nyugdíjas néven megtöltötte a hazai médiát az üzenetével.


A guru, a „megmondóember” és a pénztárcád

osztalekportfolio.com - 2017. augusztus 10., csütörtök 10:24

A népmesei cím ellenére igen fontos dologról szeretnék írni az átalakulóban lévő magyar hírlevél bevezetőjében. A témát szokás szerint a hozzám beérkező emailek ihlették, nevezetesen azok a vélemények, melyek szerint „ha az OsztalékPortfólió oldal már nem teszi közzé hónapról hónapra a legjobb részvények listáját, akkor előbb-utóbb megteszi helyette más”. Szeretném, ha elolvasnátok a következő sorokat, mielőtt bekövetkezik ez az „előbb-utóbb”.