OsztalekPortfolio.com
„Tudják, mi okoz nekem örömet?
Az osztalékaim beérkezése.”
(John D. Rockefeller)

A kérdéslista, ami tízmilliós bukóktól mentett volna meg

osztalekportfolio.com - 2018. június 12., kedd 10:48

Két fontos információt szeretnék megosztani, mielőtt rátérek a júniusi hírlevél fő témájára. Május 12-én, 68 évesen meghalt David Fish, aki az „osztalékbajnokos” adatbázist létrehozta és ingyenesen karbantartotta hónapról hónapra. Ha annak idején az ő munkája nem könnyíti meg az indulásomat, akkor talán ma nem vagyok osztalékbefektető. Személyesen nem találkoztam vele, mindössze néhány levelet váltottunk, ám ezeken keresztül nagyon korrekt embernek ismertem meg. Minden osztalékbefektető hálával tartozik neki, az pedig, hogy mennyire fog hiányozni a munkája, már a hozzám özönlő levelek mennyiségéből is látszik. Hadd osszam meg elsőként az ezzel kapcsolatos gondolataimat!


Lesz újabb rendezvény? Hallgasd meg az üzenetem 10 percben!

osztalekportfolio.com - 2018. június 10., vasárnap 16:52

Rengetegen kérdezitek ezt, ezért rendhagyó módon most egy hangfelvétel formájában válaszolok. Ötletek, tanulságok és egy kérés… 10 percben.

Járulj hozzá a kérdéseddel, kérdéseiddel ahhoz, hogy legyen újabb beszélgetős rendezvény! Ne foglalkozz azzal, hogy „túl kezdő” vagy éppen „túl haladó” a kérdésed, ennek kezelését bízd rám! Irány a slido.com oldal, ahol az 1982-es event code megadása után tudsz kérdezni.

Az az egy biztos, hogy ha másokra vársz, akkor nem lesz összejövetel. Az irányítás most nálad van, az én munkám akkor kezdődik, amikor már elég kérdés összegyűlt :)

A kérdésfeltevés lépései:

1. Menj a slido.com oldalra!
2. Az event code mezőbe írd be, hogy 1982
3. Kattints a „Join” feliratú gombra!
4. Írd be a kérdésedet, névvel vagy anonim módon!
5. Nyomj rá a Send gombra!

Kérdezz bátran többet is :)


Egy láda LEGO és a legveszedelmesebb csapda

osztalekportfolio.com - 2018. május 14., hétfő 15:57

Az előző hírlevél megjelenése óta eltelt néhány hét igen tartalmas volt részvényvásárlások, történések és felismerések szempontjából is, így bőven szolgáltatott témát a hírlevélhez. Bízom benne, hogy valamelyik rész nálad is betalál és elgondolkodtat egy kicsit.


Utóirat

osztalekportfolio.com - 2018. április 6., péntek 8:59

Rengeteg érdekes visszajelzést kaptam a márciusi hírlevéllel kapcsolatban, mivel más volt, mint a korábban megszokottak. Úgy látom, hogy helyenként pontosításra, kiegészítésre szorul, amit egy hónapja leírtam, ezért a mostani bevezető egy részét ennek szentelem. Emellett megkísérlem megválaszolni az egyik legösszetettebb kérdést, amit fel lehet tenni, és persze fel is tesztek.


Egy el nem mondott történet

osztalekportfolio.com - 2018. március 6., kedd 21:38

Sosem csináltam belőle titkot, hogy miért és hogyan váltam osztalékbefektetővé, mégsem osztottam meg ennek a történetnek számos elemét, eddig. Mostanában azt tapasztalom, hogy valami rejtélyes okból egyre többen találnak rá a lassan négy éve hobbi-blogként indított OsztalékPortfólió oldalra, és a hozzám özönlő kérdések alapján úgy gondolom, sokak számára adhat némi pluszt ez a történet.


Jöhet az összeomlás, miután ezt a négy kérdést átgondoltad!

osztalekportfolio.com - 2018. február 7., szerda 19:09

Az elmúlt napok részvénypiaci csapkodása és a pánikkeltő vezércikkek „kissé” átformálták, hogy miről szeretnék most írni. Igyekszem néhány olyan üzenetet belefoglalni ebbe a hírlevélbe, melyek átgondolása sokat segíthet azoknak, akik „a pályán akarnak maradni”, és nem adják fel máris az eredetileg hosszú távra tervezett részvénybefektetést.


Ennyit hozott a FALCON Portfólió 7 hónap alatt

osztalekportfolio.com - 2018. január 26., péntek 12:56

Nem szokásom naponta, hetente, vagy akár havi rendszerességgel nézegetni az osztalékportfólióm teljesítményének alakulását, és különösen nem szoktam ezt mindenféle indexekkel összehasonlítani. Mivel azonban az általam használt egyik elemzési platform (Old School Value) nemrégiben bevezette a profi portfólió követés funkcióját, megkísértett az erő sötét oldala, és rászántam két percet, hogy bepötyögjem a prémium hírleveles FALCON Portfólió adatait. Erősen meglepett, amit láttam!


Cenzúra nélkül

osztalekportfolio.com - 2018. január 13., szombat 15:33

A legutóbbi hírlevél után már nem az lepett meg, hogy kapok Tőletek kérdéseket, sokkal inkább az, hogy első látásra a mostaniak is legalább annyira jók, mint az egy hónappal ezelőttiek. A hírlevél véglegesítésekor, az utolsó simítások elvégzésekor az alábbi válaszaimat visszaolvasva kifejezetten örültem, hogy nem az OsztalékPortfólió honlap és az ehhez kapcsolódó vállalkozás adja a megélhetésem alapját, mert így felvállalhattam egy olyan fokú szókimondó őszinteséget, ami profitorientált vállalkozói szemlélet mellett talán nem lett volna tanácsos.


Eléggé megleptetek! Válaszolok

osztalekportfolio.com - 2017. december 11., hétfő 15:22

Amikor egy hónapja arra buzdítottalak Titeket, hogy egy publikus online felületen kérdezzetek, őszintén nem gondoltam, hogy egy hírlevél megtöltéséhez elegendő olyan minőségű kérdést kapok, amikre kifejezetten érdemes ilyen formában válaszolnom. Érdemes, mert nem egyetlen illető speciális problémáját segítek vele megoldani, hanem sokatok számára értéket adhatok. A kérdéseket Ti rangsoroltátok, jöjjenek hát a leginkább népszerűek, a válaszokkal együtt.


Négy kérdés, ami biztosan felmerül benned

osztalekportfolio.com - 2017. november 8., szerda 21:27

Többen kérdezték az elmúlt hetekben, hogy miről írok majd a magyar hírlevélben, ha a „részvény ötleteket” egy ideje a nemzetközi változatban osztom meg. Szeretném továbbra is megtartani a hazai verziót, mégpedig azért, hogy az osztalékbefektetés útján járók vagy éppen elindulók számára hasznos infókat, véleményeket osszak meg, illetve néhány felmerülő kérdést megválaszoljak. Ennek szerintem abszolút van értelme, aki pedig ennél többet (vagy mást) szeretne, megtalálja a thefalconmethod.com oldalon. Az előzőeknek megfelelően ezúttal néhány olyan kérdésre válaszolok, amit sokszor és sokan feltettetek, és menthetetlenül mindenkiben felmerülnek, aki elindul ezen az úton.